För vårdpersonal

iCope

Hälso-check är en serie frågor som kan hjälpa dig att hålla koll på ditt välbefinnande.

Träningsfilmer

I det här avsnittet visar vi ett antal träningsfilmer som är avsedda för att hjälpa dig att göra fysiska övningar till en del av din vardag.

Övningarna har utvecklats av Jacob Uth, som är fysioterapeut och filosofie doktor och specialiserad på träning för män med prostatacancer.

I filmerna demonstreras övningarna av två män som båda har diagnostiserats med prostatacancer. En är i 50-årsåldern, den andra i 80-årsåldern. Ingen av dem är en professionell idrottsman, så filmerna visar hur övningarna fungerar när de utförs av vanliga män med prostatacancer.

Träningsfilmerna är uppdelade i två grupper:

  • Träningsövningar som du kan göra hemma eller var som helst, utan tillgång till träningsutrustning. Övningar att göra hemma
  • Träningsövningar som är avsedda för en träningslokal eller annan plats där det finns standardutrustning för träning. Övningar för träningslokal

 

Övningsprogrammet på denna webbplats anses vara ett allmänt träningsprogram för att behålla eller återfå fysisk funktion för män som diagnostiserats med prostatacancer. Om du har genomgått en operation såsom radikal prostatektomi (vanligt språk: avlägsnande av prostatakörteln) är det mycket viktigt att du följer instruktionerna från din läkare angående fysisk aktivitet innan du börjar med ett träningsprogram. Vanligtvis innebär det att du bör avstå från kraftigt ansträngande aktiviteter såsom motionsövningar, löpning och hopp i minst 8 veckor efter operationen.